Spoj arheološkog istraživanja i rehabilitacije – lokalitet Sadice – Golubovac kod Našica

Sredinom listopada u našičkoj okolici, točnije u selu Vučjak na lokalitetu Sadice – Golubovac započelo je arheološko iskapanje.

Naime, radi se o iskapanju u kojemu sudjeluje Udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Zavičajni muzej Našice, Sveučilište u Zadru, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, Udruga HVIDR-a i Turistička zajednica Grada Našica.

Kao cilj projekta je rad na poboljšanju društvenog položaja braniteljske i stradalničke populacije, unapređivanje njihove kvalitete života i radne funkcionalnosti te izgradnja pozitivne percepcije u javnosti na proaktivan i inovativan način kroz aktivnosti na istraživanju, zaštiti, očuvanju i prezentaciji kulturne baštine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

ISTRAŽIVANJE – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »