Sjećanje na žrtve Široke Kule

Prošlo je 26 godina od početka masakra nad civilima sa šireg područja Široke Kule. Četnici su bez ijednog povoda ubili 40 civila, među njima 13-godišnju Vericu Nikšić i 17-godišnjeg Ivicu Nikšića. Najveći dio žrtava bili su starci iznad 75 godina života. Živote su izgubili mještani Vukšića, Urija, Mušaluka, Ličkog Osika i Široke Kule. Tijekom komemoracije održane kod spomenika u središtu Široke Kule najprije su se čule recitacije dviju učenica OŠ „dr. Franjo Tuđman“, iz škole koju je do smrti  pohađala i zvjerski ubijena Verica.

Svojim najmilijima najprije su se poklonili članovi obitelji i  izaslasntvo škole. Vijenac je  položio general Mladen Markač, izaslanik predsjednice Kolinde Grabar Kitarović, a zatim ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved. Uslijedila su izaslanstva Ličko-senjske županije i Grada Gospića. U ime PU ličko-senjske vijenac je položio načelnik , nakon čega su  slijedila  izaslanstva udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved je u obraćanju novinarima ustvrdio kako će ustrajati u nastojanju da se pronađu sve nestale žrtve agresije na Hrvatsku.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »