Obilježavanje 26. godišnjice preuzimanja vojarne u Koprivnici te dan Koprivničkih branitelja

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja podružnica Koprivničko-križevačke županije sudjelovala je dana 30. rujna 2017. godine u programu obilježavanja  26. godišnjice preuzimanja vojarne u Koprivnici te dan Koprivničkih branitelja.

Svečano obilježavanje započeto je svetom misom u crkvi sv. Nikole u Koprivnici za sve poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje.

Nakon mise, položeni su vijenci kod „Središnjeg križa“ na gradskom groblju „Pri svetom duhu“ i ispred „Križa života“ na prostoru bivše vojarne „Ban Krsto Frankopan“.

Više fotografija pogledajte u galeriji

 Članovi udruge sudjelovali su u  tradicionalnom mimohodu pripadnika ratnih postrojbi Hrvatske vojske, Ministarstva unutarnjih poslova i udruga proizašlih iz Domovinskog rata od bivše vojarne do Zrinskog trga, na kojemu je zatim upriličen počasno-ceremonijalni program Počasno zaštitne bojne Glavnog stožera Oružanih snaga Republike Hrvatske.

Svečanost je nastavljena kod Spomenika hrvatskoj slobodi za branitelje iz Domovinskog rata, gdje su vijence položile delegacija predsjednice Republike Hrvatske u sastavu izaslanika generala Mladena Markača, delegacija Ministarstva branitelja i Ministarstva unutarnjih poslova u sastavu generala Josipa Lucića i načelnika Policijske uprave koprivničko-križevačke Vjekoslava Štimca, delegacija Grada Koprivnice u sastavu gradonačelnika Mišela Jakšića i zamjenica gradonačelnika Melite Samoborec i Ksenije Ostriž, delegacija Odbora za branitelje Grada Koprivnice u sastavu Josipe Franjo, Vesnice Babec i Kristine Škode te delegacija 106. brigade iz Orašja.

Nakon prigodnog programa kod spomenika, održan je svečana sjednica Gradskog vijeća. Prigodni program je završen projekcijom dokumentarnog filma „Sve je bio dobar san“ u kinu „Velebit“.

 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Hodočašće u Međugorje

U organizaciji Udruge roditelja i udovica poginulih branitelja Domovinskog rata grada Sinja i Cetinske krajine i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Opširnije »