Održano treće regionalno hodočašće hrvatske vojske i policije

U Svetištu Gospe Sinjske  održano treće regionalno hodočašće hrvatske vojske, policije i hrvatskih branitelja.

Slavlje je započelo procesijom iz dvorišta franjevačkog samostana, Glavičkom ulicom i Trgom kralja Tomislava do crkve Čudotvorne Gospe Sinjske, gdje je slavljena koncelebrirana misa. Slavljem predsjedao i propovijedao mons. Jure Bogdan, vojni biskup u RH, uz koncelebraciju provincijala fra Joška Kodžomana, gvardijana fra Petra Klapeža, župnika Perice Maslaća, dekana Cetinskog dekanata don Stipe Ljubasa i ostalih svećenika.

Više fotografija pogledajte u galeriji

U svom pozdravnom govoru provincijal franjevačke Provincije Presvetog Otkupitelja fra Joško Kodžoman uputio je zahvalu vojnom biskupu mons. Juri Bogdanu, čelnicima OSRH, MUP-a, civilnim vlastima, VAD-u, braniteljskoj populaciji i svima koji su došli u najveće južno hrvatsko marijansko svetište sudjelovati u ovom hodočašću, ususret blagdana Velike Gospe. Dodao je kako je ovo vojno hodočašće početak velikog slavlja i hodočašća Velikoj Gospi.

Uz mnoštvo hodočasnika svečanosti su nazočili načelnik GS OSRH general zbora Mirko Šundov, zapovjednik HRM-a kontraadmiral Predrag Stipanović, načelnik PUSD Slobodan Marendić, saborski zastupnici Ivan Šipić i Miro Bulj, gradonačelnica Sinja Kristina Križanac, alkarski vojvoda Ante Vučić te ostale osobe iz javnog, vojnog, policijskog, društvenog života.

U svojoj propovijedi msgr. Jure Bogdan govorio je o Mojsiju i deset Božjih zapovjedi, kao putokazu koji se treba u ovom životu slijediti. U svojoj propovijedi, monsinjor Bogdan govorio je o važnosti hodočašća:

‘Dobro je stoga na hodočašću, kao što je ovo današnje, da ispitujete vlastitu savjest. Koliko se Božja ljubav očituje u mome životu, najprije u vlastitoj obitelji, prema bračnome drugu, prema vlastitoj djeci i onda u mome profesionalnom radu. Kolika je ta ljubav prema osobama koje je providnost stavila na moj životni put, u svakodnevnome profesionalnome djelovanju’, istaknuo je mons.Jure Bogdan, naglašavajući kako je ovo hodočasničko slavlje Hrvatske vojske, policije i branitelja svojevrsni početak nacionalne proslave koja će biti 5. kolovoza u Kninu, kada se slavi Dan pobjede i domovinske i Dan hrvatskih branitelja.

Tijekom svečane euharistije pjevala je Klapa Sv. Juraj HRM i MUP-a, a svirao orkestar HRM-a.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano