Održana 8. memorijalna regata u čast poginulim braniteljima

U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko–dalmatinske županije jučer je održana 8. memorijalna regata spust čamcima rijekom Cetinom.

Start je bio na Panju, a u spustu je sudjelovako 60 ekipa, odnosno oko 200 članova posada.

Plovidba, koja nije bila natjecateljskog karaktera, trajala je oko tri sata, a u regati su sudjelovali uglavnom branitelji iz braniteljskih udruga s područja cetinskog kraja.


Također su sudjelovali i sinjska gradonačelnica Kristina Križanac, direktorica TZ grada Sinj Monika Vrgoč, hrvatski zlatni olimpijac Martin Sinković i Zoran Komar, vojni psihijatar i bivši tajnik u ministarstvu branitelja.

‘Regata predstavlja, osim elemenata domoljublja, i sve ono što želimo gajiti, a to je sjećanje na poginule hrvatske vitezove, promidžba turizma, kao i ljepota našeg kraja. Na samom odredištu, od rute koja je išla od Panja do Gale u zaseoku Jelavići, pored Jelavića buka gdje su mještani i branitelji s tog prostora organizirali jednu lijepu zakusku i druženje. S obzirom na reakcije ljudi koji su tu bili, ovo je bilo i više nego dobro organizirano i jako lijepo prihvaćeno od svih koji su bili tu’, kazao je Filip Ratković, jedan od organizatora.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano