Sastanak i druženje djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja bez oba roditelja, ili oduzete roditeljske skrbi sa ministrom hrvatskih branitelja

U četvrtak 15. prosinca 2016. godine u Ministarstvu hrvatskih branitelja održan je sastanak i druženje djece smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja bez oba roditelja, ili oduzete roditeljske skrbi, sa ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom. Sastanku su nazočile predsjednica Zajednice udruga udovica poginulih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata Nedjeljka Balog i predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Milić.

Tom prilikom ministar Medved naglasio je kako se prilikom izrade novog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji posebno pazilo na ovu populaciju – djecu bez oba roditelja, kojima je sigurno najteže. U svom radu susretao se sa svakakvih teškim situacijama, ali posebno mu budu teške priče ove populacije koja je u svom odrastanju bila prepuštena sama sebi.

Predsjednica Zajednice udruga udovica Nedjeljka Balog naglasila je kako je od djelovanja udruge upoznala svu djecu, s njima prošla kroz mnoga životna razdoblja, mnogi od njih i danas ju zovu kada su u problemima i kada im je potrebna pomoć, ali i u onim radosnim trenucima kako bi svoju sreću podijelili s njom. Zadaća institucija je da se oni obrate ovoj populaciji, a ne da se djeca moraju obračai njima kada već naiđu na probleme. Svi skupa moramo se boriti da do problema ne dođe.

Predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Sandra Milić naglasila je da su djeca bez oba roditelja ili oduzete roditeljske skrbi svakako najteži stradalnici Domovinskog rata koji su često bili prepušteni sami sebi, neki zanemareni od skrbnika koji su imali obvezu brinuti se o njima. Mnogi su problemi s kojima se ova populacija susreće, a u udruzi se trudimo pomoći i posvetiti vrijeme svakom pojedincu koji nam se obrati. U prijedlozima koje smo davali za izradu jedinstvenog Zakona o pravim hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji posebno smo se osvrnuli na problematku ove populacije. Predsjednica udruge se ovom prilikom posebno zahvalila ministru Medvedu što je od prvog dana svog djelovanja kao ministar hrvatskih branitelja pokazao da mu je iznimno stalo do naše populacije, te da nam je omogućio da svojim prijedlozima budemo dio radnih skupina koje su radile na izradi Zakona.

Okupljenima je dana prilika da iznesu svoje probleme s kojima se susreću, te je nakon toga održan i prigodni domjenak za sve okupljene

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano