Održan sastanak sa pomoćnikom ministra hrvatskih branitelja

U ponedjeljak 12. prosinca 2016. godine u Ministarstvu hrvatskih branitelja održan je sastanak Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja sa pomoćnikom ministra Stjepanom Sučićem, iz Uprave za zatočene i nestale.

Na sastanku su sudjelovali predsjednici udruge uključenih u Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja, te predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Sandra Milić.

Pomoćnik ministra hrvatskih branitelja gosp. Sučić tom prilikom predstavio je rad ministarstva u području traženja nestalih osoba iz Domovinskog rata, metode koje se koriste u traženju istih, te prikazao kratku prezentaciju na kojoj su okupljeni mogli vidjeti sistem rada strojeva za traženje posmrtnih ostataka nestalih osoba. Istaknuo je da je Ministarstvo hrvatskih branitelja nabavilo novi geo-radar s kojim će vršiti preglede zemlje.

Također je predstavljen projekt jedinstvene baze podataka nestalih osoba s područja zemalja bivše Jugoslavije, a koji bi trebao početi s radom sljedeće godine. To je još jedan od načina kako bi svi koji imaju bilo kakva saznanja o nestalim osobama ista mogli dostaviti putem kontakt obrasca, na anoniman način ili s potpisom.

Ovim putem još jednom pozivamo sve koji imaju bilo kakva saznanja da ista mogu dostaviti putem anonimnog telefona 072 111 111.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano