Ministar hrvatskih branitelja održao sastanak sa predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata

Ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved održao je danas, 16. prosinca 2016. godine, u prostorijama Ministarstva hrvatskih branitelja sastanak s predstavnicima udruga proisteklih iz Domovinskog rata.

Na održanom radnom sastanku ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved predstavio je dosadašnje aktivnosti Ministarstva hrvatskih branitelja. Između ostalog, upoznao je predstavnike udruga proisteklih iz Domovinskog rata s nacrtom prijedloga Zakona o hrvatskim braniteljima iz Domovinskog rata i članovima njihovih obitelji. Također, informirao je prisutne o donesenim izmjenama i dopunama Zakona o mirovinskom osiguranju donesenima na 2. sjednici Hrvatskog sabora 9. prosinca 2016. godine kojima je stavljena izvan snage odredba kojom su mirovine hrvatskih branitelja bile razdvojene na dva dijela.  Izmjene i dopune ZOMO-a stupit će na snagu 1. siječnja 2017. godine i u slijedećih 6 mjeseci nadležno tijelo HZMO obvezno je donijeti nova rješenja o jedinstvenoj svoti mirovine.

Ujedno, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved izvijestio je prisutne o Programu preventivnih sistematskih pregleda koji se provodi u suradnji s Ministarstvom zdravstva. U ovoj godini, kao pilot projekt, provodi se na području Vukovarsko-srijemske županije za 825 korisnika, a od 2017. godine planira se provedba programa na čitavom području Republike Hrvatske.

U drugom dijelu sastanka, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata dali su svoje prijedloge i sugestije na rad Ministarstva hrvatskih branitelja. 

Izvor: Ministarstvo hrvatskih branitelja

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »