Predstavnici UDPNHBDR na sastanku s ministrom hrvatskih branitelja

Ministar hrvatskih branitelja, gosp. Tomo Medved primio je u petak 4. studenog 2016. godine predstavnike Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na sastanak u Ministarstvo hrvatskih branitelja.

Tema sastanka bila je problematika djece smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, odnosno izrada jedinstvenog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji.

Tom prilikom, ministru hrvatskih branitelja su prezentirani najveći i najčešći problemi s kojima se suočavaju članovi naše populacije. Najranjivija skupina su svakako djeca smrtno stradalih ili nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata bez oba roditelja ili oduzete roditeljske skrbi, koji su se u svom odrastanju, ali i danas, susretali sa mnogim dodatnim problemima.

Izrazili smo nadu da će Ministarstvo hrvatskih branitelja, zajedno sa koordinatorima radnih skupina koje su radila na izradi jedinstvenog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji, prepoznati problematiku naše populacije, te da će se ona barem dijelom riješiti kroz navedeni Zakon.

Osim problematike naše populacije, s ministrom hrvatskih branitelja Tomom Medvedom smo pričali o najvažnijem pitanju i problemu cjelokupne braniteljske i stradalničke populacije – nestalim osobama iz Domovinskog rata. Izrazili smo nadu da će radna skupina vezana za problem nestalih osoba svojim radom donijeti konkretne rezultate na tom području, te smo tom prilikom ministra Medveda upoznali i sa informacijama o postupcima suđenja za ratne zločine, na koje odlaze članovi naše udruge.

Ministar je dao podršku našim nastojanjima da istina pronađe svoj put kako bi došli do saznanja o nestalim osobama iz Domovinskog rata, te bi se po pitanju toga i konkretnih radnji mogao održati sastanak s pomoćnikom ministra hrvatskih branitelja Stjepanom Sučićem.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »