Polaganje vijenaca povodom blagdana Svih Svetih u Novoj Gradiški

Povodom blagdana Svih svetih danas su kod Spomen obilježja poginulim, smrtno stradalim i umrlim hrvatskim braniteljima na novogradiškom bojištu i diljem Lijepe naše u Domovinskom ratu i na Trgu dr. Franje Tuđmana, položeni vijenci i zapaljene svijeće.

Položili su ih članovi Udruge roditelja poginulih hrvatskih branitelja, Udruge udovica i djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, potom izaslanstvo grada Nova Gradiška na čelu s gradonačelnikom Vinkom Grgićem, izaslanstvo Županije, izaslanstvo Temeljne policije, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata te predstavnici školskih ustanova i udruga s područja Grada.

Na današnji dan sjećamo se svih poginulih pripadnika Hrvatske vojske, sinova, očeva, djedova, braće, sestara i prijatelja koji su poginuli. I sami odlazimo na groblja posjetiti grobove naših bližnjih, no danas ćemo se zahvaliti svim poginulim braniteljima, istaknuo je gradonačelnik Vinko Grgić.

Molitvu kod Spomen obilježja vodio je vlč. Perica Matanović, a prigodne pjesme svirali su članovi Gradske glazbe Nova Gradiška.

Izvor: radiong.hr

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »