Obilježena 25. obljetnica pogibije general-bojnika Blage Zadre

Tijekom velikosrpske agresije i herojske bitke za Vukovar na oltar Domovine položeni su mnogi životi hrvatskih branitelja i civila.

Dana 16. listopada 1991. godine, život na prvoj crti obrane položio je i jedan od najvećih heroja Domovinskog rata – general-bojnik Blago Zadro.

Dužnu počast general-bojniku Blagi Zadri na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća odali su članovi obitelji, izaslanik Predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur, ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, izaslanici Glavnog stožera oružanih snaga RH i Ministarstva obrane, Ministarstvo unutarnjih poslova – Policijska uprava Vukovarsko-srijemska, izaslanstvo Centra vojnih škola, Vukovarsko srijemska županija, Grad Vukovar, Javna ustanova „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, brojne udruge proistekle iz Domovinskog rata, te predstavnici političkih stranaka.

Molitvu je na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata predvodio vlč. Vjenceslav Janjić, a sv. Misa zadušnica za general bojnika Blagu Zadru i sve poginule, ubijene i nestale branitelje održala se u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

ISTRAŽIVANJE – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »