Sportski susreti Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

U Bizovcu su 8. i 9. listopada 2016. godine održati sportski susreti Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u sklopu projekta „Djeca rata – nečujni krik“, a kojeg udruga provodi u partnerstvu sa Udrugom maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Republike Hrvatske.

Na sportskim susretima okupilo se oko 100 osoba iz svih krajeva Republike Hrvatske, među kojima su, osim članova udruge bili i članovi obitelji djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, maloljetni dragovoljci Domovinskog rata, predstavnice Udruge udovica hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu Vinkovci, Zaklada Sunčica, te Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara. 

 


Na početku sportskih susreta okupljene je pozdravila predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Sandra Milić, te je na početku programa održana minuta tišine za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile iz Domovinskog rata. Okupljeni su se natjecali u tri discipline, i to potezanje konopa, kuglanje i pikado. U potezanju konopa prvo mjesto osvojili su predstavnici UDPNHBDR Podružnice Osječko-baranjske županije, drugo mjesto predstavnici UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko-srijemske županije, a treće predstavnici UDPNHBDR Podružnice Karlovačke i Koprivničko-križevačke županije.

U kuglanje prvo mjesto osvojili su predstavnici UDPNHBDR Podružnice Vukovarsko-srijemske županije, drugo mjesto predstavnici UDPNHBDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije, a treće predstavnici UDPNHBDR Podružnice Splitsko-dalmatinske županije. U pikadu prvo mjesto osvojili su predstavnici UDPNHBDR Podružnice Osječko-baranjske županije, drugo mjesto osvojili su predstavnici UDPNHBDR Podružnice Karlovačke županije, a treće predstavnici UDPNHBDR Podružnice Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu susreta održan je i sastanak Predsjedništva Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata gdje smo pripremali deveti mimohod „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u organizaciji naše udruge, kao i raspravljali o tekućoj problematici naše populacije, te sastanku sa ministrom branitelja.

Svim udrugama koje su sudjelovale na sportskim susretima predsjednica UDPNHBDR je podijelila zahvalnice, a gostima i kristalne stalke sa logom UDPNHBDR. Projekt je financiran sredstvima Ministarstva branitelja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »