Susret djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u Sinju

Dana 24. i 25. rujna u Sinju je održan 3. Susret djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata. Susreti su započeli polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća na Spomen obilježju poginulih HB-a, gdje su im se pridružili predstavnici Ministarstva branitelja, predstavnici Splitsko – dalmatinske županije i Grada Sinja, direktorica turističke zajednice Sinj te predstavnici Udruge obitelji poginulih HB-a grada Sinja i Cetinske krajine.

 


Okupljenima se prigodnim riječima obratio i zaželio dobrodošlicu predstojnik Ureda Grada Sinja Igor Vidalina. Sudionici susreta u 13 sati okupili su se kod mosta na Panju odakle je krenula regata Panj – Bajagić, a potom su aktivnosti nastavljene na  poligonu BZ ‘Patriot’ na Dabru. U 15 sati odrađena je tematska radionica na temu samozapošljavanja i povlačenja sredstava iz EU fondova, te o pravima djece poginulih i nestalih HB-a. Predavanje je odradio gospodin Stipe Efendić. Uslijedio je zajednički ručak i nastavak sportskih aktivnosti.

Posebno zadovoljstvo su nam pričinili najmlađi sudionici susreta, unuci i unuke poginulih HB-a. 25. rujna, predstavnici djece poginulih i nestalih HB-a sudjelovali su u procesiji i prisustvovali euharistijskom slavlju u čast 300. obljetnice krunjena slike Čudotvorne Gospe Sinjske kojeg je predvodio mons. Marin Barišić. Nakon svete mise, posjetili su Muzej Sinjske alke i razgledali znamenitosti našeg grada.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano