Hrvace: Sjećanje na poginule policajce

U Hrvacama je danas obilježena 25. godišnjica pogibije policijskih službenika i redarstvenika Ante Škoke, Kažimira Abramovića, Zorana Bočine, Ivice Grubača, Bogoslava Lukića, Jakova Topića, Dušana Cvrlje, Mira Milanovića i Ante Radana koji su 1991. godine dali svoje živote braneći domovinu.

Obilježavanje 25. obljetnice započelo je svetom misom u crkvi Svih Svetih koju je predvodio policijski kapelan i dekan fra Žarko Relota.

Nakon svete mise uslijedilo je polaganje vijenaca na spomenik podignut u čast poginulim redarstvenicima. Uz članove obitelji poginulih policajaca, vijence su položili predstavnici MUP-a, na čelu s načelnikom Policijske uprave splitsko-dalmatinske Slobodanom Marendićem, predstavnici Specijalne policije, Policijske postaje Sinj, Splitsko-dalmatinske županije, Grada Sinja, Općine Hrvace, Općine Otok te braniteljskih udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Molitvu odrješenja molili su policijski kapelan fra Žarko Relota, hrvatački župnik fra Neven Pavlinušić te fra Danijel Stipanović.

Osim na spomeniku u Hrvacama, vijenci su položeni i na dva spomenika u Maljkovu, koji su podignuti na mjestima pogibije policajaca.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano