Isplata dividende Fonda hrvatskih branitelja

Isplata dividende za 2015. godinu iz Fonda hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihove obitelji (Fond HB) započet će u utorak, 16. kolovoza 2016. godine. Ukupan iznos namijenjen za isplatu dividende za 2015. godinu iznosi 12.361.491,19 kuna, što po jednom udjelu iznosi 7,03 kune.

Isplata dividendi obavljat će se isključivo u poslovnicama Fine, a za to će biti potrebno predočiti osobnu iskaznicu ili putovnicu te dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru. Važno je napomenuti da drugi dokumenti neće biti prihvaćeni niti uzeti u obzir.

S obzirom da je datum raspodjele dobiti Fonda HB dan 12. kolovoz 2016. godine, pravo na isplatu dividende imat će oni branitelji koji posjeduju udjele u Fondu HB i oni koji su zahtjev za otkup udjela podnijeli 13. lipnja 2016. ili kasnije, odnosno oni članovi Fonda kojima je dan za isplatu udjela 16. kolovoza 2016. godine ili kasnije.

Na dividendu iz Fonda HB nemaju pravo članovi Fonda HB koji su:

– zahtjev za otkup udjela podnijeli zaključno s 12. lipnjem 2016. ili ranije,

– otkupili svoje udjele i ne raspolažu više niti jednim udjelom,

– otkupili svoje udjele te im je datum isplate zaključno s 11. kolovozom 2016. ili ranije.

Važno je naglasiti da je članovima Fonda HB koji su otkupili svoje udjele, te su oni isplaćeni do ili 11. kolovoza 2016., dividenda bila uključena u cijenu udjela, a što će se vidjeti već 12. kolovoza 2016., kada će cijena udjela onima koji imaju pravo na dividendu biti smanjena za iznos dividende.

Zbog tehničke provedbe, odnosno priprema za isplatu dividende za 2015. godinu, na dane 10., 11. i 12. kolovoza 2016., neće se obavljati isplata dividendi iz ranijih godina, onima koji eventualno do sada nisu preuzeli dividendu, a na to su imali pravo. Oni će dividendu moći preuzeti od 16. kolovoza 2016., kada će ranije nepodignute dividende i dividenda za 2015. godinu biti objedinjene u jedan iznos.

Zaprimanje zahtjeva za otkup udjela i isplata udjela iz Fonda HB obavljat će se nesmetano i na spomenute dane, prema uobičajenoj proceduri. Za podnošenje zahtjeva za otkup udjela te isplatu dividende bit će potrebno, uz važeću osobnu iskaznicu ili putovnicu, dati podatak o OIB-u usmenim putem ili na papiru (ili osobnu iskaznicu na kojoj je otisnut OIB) te preslike navedenih dokumenata.

Izvor: fina.hr

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »