Memorijalna regata „Cetina 2016.“

U organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije održan je spust Cetinom u čamcima.

Pedesetak plovila s braniteljima i članovima njihovih obitelji spustili su se od Panja do Hana, među kojima su bili i članovi UDPNHBDR Podružnice Splitsko-dalmatinske županije. Cetina je bila niskog vodostaja što nije umanjilo draži zaveslaja i užitaka na hladnoj vodi. Veslalo se i hodalo kada je zatrebalo prijeći brzace i plićake, vodene kaskade i oštro granje koje je prijetilo uz obalu.

Veslače je pratilo mnoštvo okupljenih izletnika i domaćeg stanovništva koje je tražilo osvježenje u hladovini vrba i bistroj Cetini. Stotinjak sudionika memorijalne regate koja je posvećena poginulim hrvatskim braniteljima uživalo je u dvosatnom spustu niz rijeku. Bilo je tu gostiju iz cijele Lijepe naše, predstavnika niza braniteljskih udruga, visoko izaslanstvo naše županije i dragi gosti koji stalno prate rad ove vrijedne udruge, domaćina regate. Posebnu ekipu dama predvodila je gradonačelnica Sinja Kristina Križanac.

Iako spust nije bio natjecateljskog karaktera pobjednici su bili svi oni koji su došli do cilja prkoseći suncu, toplini i ćudima Cetine.

Organizator regate Mario Vujević Vegi zahvalio se svima na sudjelovanju, uz obećanje da će slijedeća regata premašiti sve dosadašnje po snazi i sadržajima koja će se upriličiti sljedeće godine.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano