Priopćenje UDPNHBDR: lažno se predstavljaju u naše ime

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata u više navrata dobila je informaciju da postoje određeni pojedinci ili skupine pojedinaca koje organizirano obilaze građane na području grada Vukovara i Vukovarsko-srijemske županije, grada Petrinje i Sisačko-moslavačke županije, grada Slavonskog Broda, Donjeg Miholjca, Zadra te drugih gradova, prikupljajući novce za “Udrugu djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i/ili školovanje djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja”.

Na ovu problematiku upozoravali smo unazad nekoliko godina, međutim dobili smo novu dojavu o skupljanju donacija i prodaji bedževa u ime naše udruge, te smo primorani upozoriti građane. Ovim putem se ograđujemo i oštro osuđujemo ovakve postupke pojedinaca i skupina pojedinaca koje na grub način ovim činom krše zakone Republike Hrvatske, ali i ozbiljno ugrožavaju dignitet naše Udruge predstavljajući se da u naše ime prikupljaju donacije.

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata financira se isključivo na temelju zakona i statuta udruge tj. participiranjem na natječajima za sredstva namijenjenim radu udruga u okviru lokalne samouprave i državne uprave.

Obavještavamo i molimo građane RH da ne nasjedaju na lažno predstavljanje pojedinaca i skupina pojedinaca koji „po kućama“ skupljaju donacije za „Udrugu djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja“ te iste osobe odmah prijave redarstvenim vlastima.

Ujedno molimo građane od kojih bude tražena donacija na ovakav način da nam se obrate kako bi i naša Udruga mogla reagirati prijavom prema redarstvenim vlastima.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano