Obljetnica smrti pukovnika HV-a Marka Babića

U Vukovaru je 3. srpnja 2016. godine obilježena deveta godišnjica smrti pukovnika HV-a Marka Babića. Obilježavanje je započelo polaganjem vijenaca na grobu Marka Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar.

Vijence na grob heroja Babića položili su članovi njegov obitelji; izaslanik predsjednice Republike Hrvatske gđe. Kolinde Grabar Kitarović, gosp. Ante Deur; zamjenici ministra branitelja gosp. Sučić i gosp. Vukić; predstavnici grada Vukovara predvođeni predsjednikom gradskog vijeća grada Vukovara gosp. Igorom Gavrićem; predstavnici udruga članica Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara; te brojni drugi predstavnici udruga i političkih stranaka u gradu Vukovaru.

Marko Babić je bio istinski heroj Domovinskog rata. Kao zamjenik zapovjednika 3. bojne 204. vukovarske brigade i jedan od najbližih suboraca i zamjenik legendarnog zapovjednika, general-bojnika Blage Zadre na Trpinjskoj cesti uništio je 14 tenkova. Sa “Žutim mravima” i “Pustinjskim štakorima” organizirao je iznimno uspješnu protuoklopnu borbu u zoni odgovornosti 3. bojne, čije je zapovijedanje preuzeo nakon pogibije Blage Zadre u listopadu 1991. godine. Babićeve suborce je dojmilo da prema neprijatelju nije iskazivao mržnju, unatoč tome što su njegovi roditelji još 14. rujna 1991. godine odvedeni iz Vukovara i ubijeni u selu Bobota. Marko Babić umro je u 42. godini 05. srpnja 2007. od posljedica moždanog udara.

Nakon polaganja vijenaca i molitve, služena je Sveta misa u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju, nakon čega je održan prigodni program kod tenka na Trpinjskoj cesti.

Izvor fotografija: Grad Vukovar

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano