Dan Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dan Hrvatske kopnene vojske

Povodom 25. obljetnice formiranja Oružanih snaga Republike Hrvatske, Dana Oružanih snaga Republike Hrvatske i Dana Hrvatske kopnene vojske u subotu, 28. svibnja 2016., održana je središnja svečanost na stadionu NK Zagreb.

Na današnji dan 1991. godine održana je, na nogometnom stadionu u Kranjčevićevoj ulici, prva svečana smotra brigada Zbora narodne garde. Bila je to prva službena smotra postrojbe koja je predala prijavak prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu, pa je i sam čin označio povijesno osnivanje oružanih snaga.

Svečanom postrojavanju hrvatske vojske ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, nazočna je bila Kristina Orešković Juras.

Nakon svečanog dijela, program je nastavljen na Jarunu izvođenjem brojnih pokaznih vježbi i prezentacijom naoružanja.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

ISTRAŽIVANJE – Zakonske odredbe i rad institucija RH koje se bave poslovima skrbi o hrvatskim braniteljima, članovima njihovih obitelji i stradalnicima Domovinskog rata u svrhu poboljšanja kvalitete življenja djece poginulih, smrtno stradalih i nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata djeluje u sklopu 9. Centra znanja za društveni razvoj u Republici Hrvatskoj, a u području unaprjeđenja

Opširnije »