24. vojno – redarstveno hodočašće u Lourdes

Od 17. do 24. svibnja 2016. godine, u organizaciji Vojnog ordinarijata u Republici Hrvatskoj, održano je 24. vojno-redarstveno hodočašće u Lourdes u sklopu 58. Međunarodnog vojnog hodočašća (58. PMI) pod geslom „Njegova vrata su uvijek otvorena“.

Uz vojnike i policajce te vojne i policijske kapelane, sudjelovali su brojni hrvatski branitelji i članovi Udruga proizašlih iz Domovinskog rata. Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na hodočašću u Lourdesu je bila Mabel Lozančić.

Zapovjednik ovogodišnjeg hodočašća je komodor Predrag Stipanović, a ono se odvija pod geslom “Njegova su vrata uvijek otvorena” i prvo je vojno hodočašće koje predvodi vojni biskup msgr. Jure Bogdan.

U nacionalnom dijelu programa za hrvatske hodočasnike organizirana je misa pred Spiljom ukazanja, križni put s paljenjem svijeća i misa u bazilici Sv. Krunice i bazilici  Pia X. Na hodočašću tradicionalno sudjeluju Orkestar Oružanih snaga RH i Klapa HRM “Sveti Juraj“.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »