Osnovana podružnica Ličko-senjske županije

U Kulturno informativnom centru grada Gospića održana je osnivačka skupština Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – podružnica Ličko-senjske županije. Prije osnivačke skupštine održana je sveta misa u katedrali Navještenja blažene djevice Marije koju je predvodio gospićki župnik mons. Mile Čančar. Nakon svete mise odana je počast poginulim i nestalim  hrvatskim braniteljima, kod spomen obilježja na Trgu Alojzija Stepinca, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća.

Više fotografija pogledajte u galeriji

Na početku Osnivačke skupštine nazočne je pozdravio Josip Dragičević, predsjednik Osnivačkog odbora koji je istaknuo obvezu mladih generacija da štuju noviju hrvatsku povijest i sve žrtve pale za hrvatsku slobodu.

Na osnivačkoj sjednici nazočna je bila predsjednica krovne Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Sandra Milić iz Vukovara, koja je u istaknula zadovoljstvo što je i u Ličko-senjskoj županiji osnovana podružnica Udruge te je uručila prigodne poklone članovima Inicijalnog odbora za osnivanje udruge Josipu Dragičeviću i Ivanu Biljanu.

Potporu radu udruge dali su dali su gradonačelnik Grada Gospića Petar Krmpotić, župan  ličko-senjski Milan Kolić, saborski zastupnik Darko Milinović,  predsjednica Udruge udovica Ličko-senjske županije Kata Brkljačić, te pomoćnik ministra branitelja Miroslav Cindrić. Osnivačkoj Skupštini nazočne su bile i predstavnice Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica zadarske županije.

Nakon odrađenog uvodnog dijela uzvanici su napustili dvoranu, a članovi s područja čitave Ličko-senjske županije su ostali na radnom dijelu osnivačke skupštine gdje je za prvog predsjednika izbran Josip Dragičević iz Gospića,  za dopredsjednika Hrvoje Ostović iz Otočca i za tajnika/cu Ana Došen iz Perušića .

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »