Bitka za Vukovar – kako smo branili grad i Hrvatsku

U Koprivnici je dana 05. svibnja 2016. godine održana glazbeno-scenska predstava pod nazivom ‘Bitka za Vukovar- Kako smo branili grad i Hrvatsku’ u organizaciji  Osnovne škole Koprivnički Bregi i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Koprivničko-križevačke županije.

U sklopu programa predstavljene su dvije knjige koje su napisali branitelji Vukovara – Damir Markuš i Damir Plavšić. Tekstove iz knjiga čitali su Damir Plavšić i Karolina Vidović, ravnateljica OŠ Koprivnički Bregi.

Svoj veliki doprinos ovoj glazbeno scenskoj priredbi dali su članovi folklorne i tamburaške skupine KUD-a „Rudar“ iz Glogovca i KUD-a Delovi, te dječja tamburaška i folklorna skupina OŠ Koprivnički Bregi.

Glogovčani i Delovljani, predstavili su se pjesmama i plesovima Podravine. Isto tako, između čitanja tekstova otpjevali su nekoliko prigodnih pjesama vezanih uz ovu glazbeno-scensku priču.

Prisutnima su se obratili saborski  zastupnik Damir Felak, župan Koprivničko-križevačke županije Darko Koren i zamjenik gradonačelnice Grada Koprivnice Mišel Jakšić. U predvorju Domoljuba bila je postavljena izložba ratnih fotografija.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »