Konferencija o radu Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar

U Vukovaru je 25. travnja 2016. godine, u Pastoralnom centru Sv. Bono, održana konferencija o radu Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

Na konferenciji, uz ministra branitelja, gospodina Tomu Medveda i ravnatelja Javne ustanove, gospodina Zorana Šanguta, sudjelovali su i predstavnici Ministarstva unutarnjih poslova, Ministarstva turizma, Ministarstva kulture, Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta te Ministarstva regionalnog razvoja i europskih fondova.

Konferenciju su svojom nazočnošću uveličali i domaćini, gradonačelnik Vukovara, gospodin Ivan Penava, i župan Vukovarsko-srijemske županije, gospodin Božo Galić, kao i zapovjednici obrane Grada Vukovara na čelu s gospodinom Tomislavom Merčepom i gospodinom Brankom Borkovićem. Konferenciji je nazočio i veliki broj udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kao i predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, gospođa Sandra Milić.

 

Konferencija je održana kako bi se hrvatskim braniteljima i članovima njihovih obitelji, odnosno članovima udruga proisteklih iz Domovinskog rata približio rad Javne ustanove, te kako bi u otvorenoj raspravi i oni sudjelovali s prijedlozima i smjernicama koje će biti temelj budućeg napretka i razvoja Javne ustanove. Hrvatski branitelji i članovi njihovih obitelji bili su iznimno zainteresirani za rad Javne ustanove te je konstruktivna rasprava završila zaključkom ministra kako je izneseno niz inicijativa za bolji rad Javne ustanove. Također je napomenuo da će se o radu „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar“ raspravljati na Upravnom vijeću sukladno prijedlozima i kritikama iznesenim na Konferenciji.

Predsjednica UDPNHBDR postavila je pitanje zapošljavanja djece smrtno stradalih, zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja u JU Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar, te rješavanje pitanja hangara Velepromet, kako bi i on pripao Memorijalnom centru, te kako bi djeca mogla obilaziti i taj objekt, te učiti o zločinima koji su se tamo događali.

Ministar Tomo Medved najavio je da će ubuduće Ministarstvo branitelja sve projekte na kojima radi učiniti javno dostupnima kroz javnu raspravu kao što je bila Konferencija o radu „Memorijalnog centra Domovinskog rata Vukovar“.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano