Sastanak udruga proisteklih iz Domovinskog rata s ministrom branitelja

Dana 22.03.2016. godine u prostorijama Ministarstva branitelja održan je prvi radni sastanak ministra branitelja gdin. Tome Medveda s braniteljskim i stradalničkim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata. Kao izaslanik predsjednice Sandre Milić, našu udrugu predstavio je član udruge Boris Herman.

Ministar branitelja gdin. Tomo Medved iznio je smjernice i vizije budućeg rada i organizacije ministarstva, posebno istaknuvši problematiku zapošljavanja i socijalne uključenosti braniteljske i stradalničke populacije, zdravstveno pitanje i sustavne zdravstvene skrbi kao i pitanje rješavanja stambene problematike koja 21 godinu nakon završetka Domovinskog rata nije adekvatno riješena. Iznio je stav o potrebi zajedničkih napora na građenju časne i moralno neupitne slike u društvu o hrvatskim braniteljima i stradalnicima u Domovinskom ratu.

S posebnim naglaskom istakao je pitanje nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata gdje će beskompromisno inzistirati na ubrzanju procesa pronalaska nestalih osoba.

Boris Herman je prenio ministru čestitke u ime predsjednice i članova udruge na imenovanju za ovu časnu i odgovornu dužnost,  te upoznao je ministra s dosadašnjim radom udruge istaknuvši da od ministra očekujemo argumentiranu demokratsku raspravu o svim otvorenim problemima, uz obostrano uvažavanje, a na korist rješavanja brojnih pojedinačnih, kao i općih problema, istaknuvši problem zapošljavanja kao jedan od prioriteta. Ujedno je posebno istaknuo pitanje nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata, te dosadašnja postignuća i uložen trud pojedinih naših članova na području otkrivanja istine o mjestima masovnih i pojedinačnih grobnica i sudbini njihovih nestalih očeva i majki. Izrazio je spremnost daljnjeg predanog angažmana na tom području uz očekivanje svesrdne pomoći nadležnih službi ministarstva i ministra osobno.

Ministar je zaključio sastanak s prijedlogom prema okupljenim udrugama da u kraćem vremenu dostave prijedloge svojih članova za radne skupine po pojedinim problemskim područjima iz nadležnosti ministarstva, a u svrhu kreiranja cjelovitog Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Navedena područja se odnose na problematiku zapošljavanja, zdravstvene skrbi, mirovinskog sustava, stambenog zbrinjavanja i nestalih hrvatskih branitelja i civila iz Domovinskog rata.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano