Obilježena 25. obljetnica od početka Domovinskog rata

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Koprivničko- križevačke županije, sudjelovali  su  01. ožujka 2016. godine  u Pakracu, zajedno sa drugim stradalničkim i braniteljskim udrugama sa područja Koprivničko – križevačke županije, na obilježavanju  25. godišnjice početka Domovinskog rata.

Tom prigodom posjetili su spomen obilježe Kusonje, podignutom u čast  pripadnika 105. bjelovarske brigade koji su ubijeni 8. i 9. rujna 1991. u četničkoj zasjedi u Kusonjama pokraj Pakraca. To je jedan od najtragičnijih događaja na pakračkom ratištu, pogotovo kada se uzme u obzir da su trojica časnika iste postrojbe, na istom mjestu, dvije godine kasnije poginula pri odavanju počasti poginulim suborcima.

Nakon obilaska spomen obilježja Kusonja, obiđeno je spomen obilježe na Rakovom potoku masovna grobnici iz koje su 1992. godine ekshumirani branitelji koji su stradali u  Kusonjama.

Članovi Udruga obišli su i spomen obilježe Dražena Baničeka iz  Borovljana, rođenog 15. ožujka 1970. godine u Koprivnici. Dražen je poginuo 28. rujna 1991. prilikom topničkog napada neprijatelja na položaje hrvatskih branitelja u Prekopakri, mjestu nadomak Pakraca. Dražen je bio pripadnik Specijalne jedinice policije PU Bjelovar “Omege“. Jedinica specijalne policije Koprivničko-križevačke županije „Ban“ dobila je ime upravo po Draženu Baničeku.

Članovi Udruga sudjelovali su na misi, mimohodu pobjednika i polaganju vijenaca. Prilikom posjeta Pakracu obišli  su izložbeni postav vojne i ratne povijesti  Grada Pakraca.

 

 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »