Prijem kod predsjednice Republike Hrvatske

Predsjednica Republike Hrvatske, gospođa Kolinda Grabar Kitarović, 14. siječnja 2015. godine, privremeno je preselila svoj  Ured  u Vukovar.

Kod križa na ušću rijeke Vuke u Dunav, predsjednički posjet započeo je odavanjem počasti svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima.

Potom je, svečanim podizanjem zastave Predsjednice Republike Hrvatske i intoniranjem himne Republike Hrvatske, otvoren Ured u Palači Srijem, odnosno, zgradi Vukovarsko-srijemske županije.

Istog dana održan je i prijem za građane. Priliku da se predstave i Predsjednici  iznesu svoju problematiku, na zatvorenom sastanku, imali su i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

S obzirom na brojne obveze Predsjednice, odlučili smo detaljnije istaknuti problem nestalih osoba, te problematiku procesuiranja ratnih zločinaca.

 Predsjednicu smo upoznali s činjenicom da u gradu Vukovaru još uvijek tragamo za 293 nestala hrvatska branitelja i civila iz Domovinskog rata kao i o brojnim nastojanjima samih obitelji u otkrivanju istine o njihovim najmilijima.

Predsjednicu smo upoznali s pojedinačnim aktivnostima i incijativama obitelji u razrješavanju sudbine nestalih hrvatskih branitelja i civila, na koje su se odlučili zbog sporog istitucijalnog rješavanja ovog velikog problema, te se osobno nalazili s počiniteljima ratnih zločina nastojeći pribaviti informacije o mjestima masovnih i pojedinačnih grobnica naših najmilijih.

Izrazili smo želju za pozornijim i večim angažmanom nadležnih institucija u rješavanju istaknutog problema.

Predsjednica je predložila zajedničkim sastankom sa budućim ministrom pravosuđa u njezinom uredu u Zagrebu, kako bi smo mogli detaljnije pričati o ovome problemu, te tražiti kvalitetne načine rješavanje istog.

Zahvalni smo Predsjednici Republike Hrvatske što je prepoznala važnost naše Udruge, te nas odlučila primiti u svom uredu.

Na prijemu su našu Udrugu predstavljali članovi Igor Gavrić i Igor Matijašević, te predsjednica Udruge, Sandra Milić.

Izvor fotografija: Ured predsjednice RH

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano