Susreti članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata

Već tradicionalno, u ponedjeljak 21. prosinca 2015. godine, u Zagrebu su u organizaciji Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja održani susreti članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Tom prigodom, na spomeniku Glas hrvatske žrtve – Zid boli, položeni su vijenci i svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Tom prigodom naglašeno je da je dužnost svih nas sjetiti se Onih zbog kojih danas imamo slobodu i samostalnost, zbog kojih imamo državu. Posebno se svi trebamo sjećati i društvo podsjećati na sve, još uvijek nestale osobe iz Domovinskog rata, s nadom da će nekome konačno proraditi savjest, te da će se sudbina 933 hrvatskih branitelja i civila, još uvijek nestalih iz vremena Domovinskog rata, rasvijetliti, te da će obitelji konačno pronaći svoj mir.

Vijence su uz Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položili i predstavnici grada Zagreba, Ministarstva branitelja, Vukovarsko-srijemske županije i Javna ustanova Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

Nakon molitve na Zidu boli, okupljeni su se uputili na Krematorij – mjesto zajedničke grobnice neidentificiranih posmrtnih ostataka Kenotaf. Na tom mjestu su također položeni vijenci i svijeće. Nakon molitve, okupljeni su se uputili u zajedničku grobnicu neidentificiranih posmrtnih ostataka, gdje su mogli razgledati kutije u kojima su trenutno smješteni posmrtni ostaci oko 500 osoba, još uvijek neidentificirani.

Sveta misa zadušnica za sve žrtve Domovinskog rata služena je u crkvi Svete mati slobode na Jarunu, nakon koje je održan prigodni domjenak.

Na susretima je ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata nazočna bila predsjednica Sandra Milić.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »