Izborna Skupština Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih Branitelja Domovinskog rata

U Novoj Gradiški je u subotu 5. prosinca održana III. redovna izborna sjednica Skupštine Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Skupštinu smo otvorili intoniranjem himne Republike Hrvatske, te minutom ponosne tišine za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Skupštinu je otvorio predsjednik Igor Gavrić, koji je pozdravio sve nazočne, posebno grad domaćin, te predložio radno predsjedništvo.

Nakon izabranih tijela za vođenje Skupštine, predsjednik je podnio izvješće o radu i financijsko izvješće. U svom govoru obuhvatio je prethodnih osam godina, kako udruga djeluje na teritoriju Republike Hrvatske. Kako su svi počeci teški, tako je bilo i s nama. Trebalo se odlučiti na taj korak i osnovati jednu takvu udrugu, zatim okupiti ljude i krenuti raditi, kako bi smo bili prepoznati. Kako se vrlo brzo javljao veliki broj ljudi iz svih krajeva Hrvatske, ali i Bosne i Hercegovine, potrebno je bilo osnovati Podružnice, kako bi se što uspješnije moglo raditi na lokalnim razinama. Posebno nam je drago što se osam godina od osnutka možemo pohvaliti da smo jedinstvena Udruga koja okuplja djecu poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, koja ima svojih deset županijskih Podružnica, koje uspješno djeluju i koja svake godine sve više napreduje. Ono što je bitno za nastavak je zajedništvo, te tome trebamo svi težiti. Zbog žrtve naših roditelja, ali i boljeg sutra naše djece.

Nakon razrješenja svih dosadašnjih funkcija u Udruzi, predstavljeni su kandidati za Sud časti, Nadzorni odbor udruge, te tajnika, dopredsjednika i predsjednika.

Nakon održanog glasovanja i prebrojavanja listića, uslijedio je svečani dio Skupštine sa gostima, te proglašavanje izabranih. Za predsjednicu udruge izabrana je Sandra Milić, za dopredsjednika Marko Marić, a za tajnicu Jelena Zera Gavrić.

Okupljenima se potom obratila novoizabrana predsjednica Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, Sandra Milić, koja je pozdravila sve nazočne, te se zahvalila svim članovima Udruge na ukazanom povjerenju. U svom govoru posebno je naglasila važnost zajedništva članova udruge, ali i svih ostalih udruga proisteklih iz Domovinskog rata, kako bi smo mogli zajedno doći do svojih ciljeva i promicati vrijednosti Domovinskog rata i važnost hrvatskog branitelja. Izrazila je zahvalnost svim udrugama koje su nam bile potpora prethodnih osam godina, te nadu da će se ta obostrana potpora nastaviti i dalje, te da ćemo se zajedno boriti za istinu i pravdu. Za onu istu pravdu za koju ste se borili vi, zajedno s našim roditeljima, kojih nažalost više nema među nama. Također je naglasila: „Zbog svih vas, vaše hrabrosti, i žrtve svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja i civila Domovinskog rata, moramo biti jaki, za sve izazove i prepreke koji su svakodnevno pred nama. Zajedno se trebamo boriti i stvarati, za bolje sutra svih nas. Zbog nas, ali i naše djece – naše budućnost.

Jedino zajedništvom možemo ići dalje, te nadati se da će se naš glas čuti, da će ga nadležni prepoznati i uvažiti ono što govorimo. U ovim teškim vremenima u kojima se nalazimo, moramo više raditi na vrednovanju Domovinskog rata i žrtve svih poginulih i nestalih hrvatskih branitelja, kao i zasluge svih onih živi. Upravo oni su istinski heroji naše domovine, domoljubi kojima je Hrvatska i obitelj na prvom mjestu.

U mandatu koji mi je dodijeljen, nastojat ću se boriti upravo za te istinske vrijednosti Domovinskog rata i naše domovine, kroz projekte koje provodimo, javne nastupe, ali i nastavak suradnje sa svim udrugama proisteklim iz Domovinskog rata, kao i nadležnim institucijama.

Udruga je često sudjelovala u raznim humanitarnim akcijama, te je neke i sama organizirala, a to ćemo nastaviti provoditi i dalje. Iznimno nam je bitno pomoći svima kojima je pomoć potrebna, sjećajući se da smo i mi nekada bili u situaciji kad smo pomoć trebali. Također, smatram potrebnim uključivanje građanstva u djelatnosti i projekte udruge, kako bi smo zajedno stvarali za bolje sutra svih nas, pogotovo naše djece, na kojima će jednog dana biti da ponosno prenose istinu o Domovinskom ratu.“

Svečani dio Skupštine potom su uveličali tamburaški sastav Ledina sa izvedbom pjesme „Otiš’o je otac moj polako“. Nakon toga, predsjednica je pozvala Igora Gavrića, dosadašnjeg predsjednika udruge, koji je uspješno vodio udrugu i okupljao članove prethodnih osam godina. Za sve ono što je učinio za nas i zbog čega smo i  okupljeni u ovom broju, ispred Udruge mu je uručen simboličan poklon.

Okupljenima su se obratili i okupljeni gosti, predstavnici grada Nove Gradiške i braniteljskih i stradalničkih udruga. Program su uveličali još jednom članovi tamburaškog sastava Ledina sa pjesmama „Ne dirajte mi ravnicu“, te „Croatio iz duše te ljubim“. Svečana večera i druženje nastavljeno je u Cerničkoj Šagovini.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »