Blagdan Svih Svetih obilježen u Vukovaru

Već tradicionalno, na blagdan Svih Svetih, članovi udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Vukovarsko-srijemske županije, u večernjim se satima okupe na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar.

U tišini ove svete noći, izmolili su molitvu za sve poginule i nestale hrvatske branitelje i civile, za sve one kojih se nema tko sjetiti i obići njihove grobove. U svojim molitvama smo zamolili Boga da čuva naše anđele Domovinskog rata u svome naručju, sve one koji su na najgori način i prerano napustili ovozemljaski život i svoje obitelji. Posebno se u ovoj noći i danima pred nama molimo Bogu da nam podari toliko potrebnu snagu da izdržimo sve kušnje i patnje, da nam pomogne u rasvjetljavanju sudbine svih još uvijek nestalih osoba iz Domovinskog rata, a njihovim obiteljima pruži toliko potreban mir i vječno počivalište njihovih najmilijih gdje će se u molitvi isplakati i zapaliti svijeću.

Dužnost svih nas je da se u ovim danima sjetimo svih koji su živote dali za našu slobodu, za našu domovinu. Zbog Njih zapalimo svijeće u svojim domovima, u svojim srcima.. neka ih to svijetlo podsjeti da nikada neće i nisu zaboravljeni. Oni su naši heroji…

Foto: privatna arhiva; Vanja Vidaković

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano