Obilježena 24. obljetnica osnutka 132. brigade Hrvatske vojske u Našicama

U nedjelju 18. listopada 2015. godine ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” na Trgu dr. Franje Tuđmana u Našicama obilježena je proslava 24. obljetnice osnutka 132. brigade Hrvatske vojske.

Program obilježavanja 24. obljetnice osnutka započeo je u 17,30 sati ispred zgrade gradske uprave Grada Našica nastupom Gradske glazbe Našice i našičkih mažoretkinja “Dora” Našice.

U 17,45 sati ispred spomen obilježja “Uskrsla Hrvatska” Gradonačelnik mr. Krešimir Žagar, dipl.ing. s zamjenikom gradonačelnika Stjepanom Pintarićem, mag.ing.aedif. i predsjednikom Gradskog vijeća Grada Našica Josipom Miletićem, mag.math. i vijećnicima Gradskog vijeća Grada Našica, te predstavnici Udruga proizašlih iz Domovinskog rata položili su vijence i upalili svijeće za sve poginule pripadnike 132. brigade HV-a i sve hrvatske branitelje.

Pozdravnu riječ svim okupljenima  uputio je Gradonačelnik Grada Našica, mr. Krešimir Žagar, dipl. ing., prisjetivši se da je prije 24 godine osnovana 132. našička brigada, čelični bedem koji je zaustavio srpsku agresiju u istočnom dijelu Hrvatske, izrazivši pri tom zadovoljstvo, ali i tugu za onima koji nisu s nama. Nakon pozdravnih riječi, molitvu za sve poginule pripadnike 132. brigade HV-a i sve hrvatske branitelje izmolio je fra Zoran Bibić. Nakon polaganja vijenca, paljenja svijeća i molitve za poginule hrvatske branitelje u crkvi sv. Antuna Padovanskog služena je sveta misa za pripadnike brigade.

Izvor: nasice.com

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano