Obljetnica ustrojstva 204. vukovarske brigade

U Vukovaru je 23. rujna 2015. godine obilježena 24. obljetnica ustrojstva 204. vukovarske brigade. Program obilježavanja počeo je polaganjem vijenaca na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata Vukovar u nazočnosti velikog broja pripadnika brigade, članova obitelji poginulih i nestalih branitelja, prijatelja i uzvanika. Vijence su poginulim pripadnicima brigade položili predstavnici brigade predvođeni posljednjim zapovjednikom brigadirom Brankom Borkovićem, izaslanik predsjednice RH Ante Deur, ministar branitelja Predrag Matić, izaslanstvo Ministarstva obrane, izaslanstvo Grada Zagreba, predstavnici Vukovarsko-srijemske županije sa županom Božom Galićem, izaslanstvo Grada Vukovara i braniteljskih udruga predvođeni gradonačelnikom Ivanom Penavom, izaslanstvo Javne ustanove Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar na čelu s ravnateljem Zoranom Šangutom te izaslanstvo Grada Petrinje.

Nakon polaganja vijenaca molitvu je predvodio fra Ivica Jagodić, gvardijan i župnik župe sv. Filipa i Jakova, koji je zatim predvodio i Misu za sve poginule i nestale branitelje Vukovara u crkvi sv. Filipa i Jakova.

Svečana akademija posvećena 24. obljetnici utemeljenja 204. Vukovarske brigade održana je u Hrvatskom domu Vukovar. Pozdrave preživjelim pripadnicima brigade i članovima obitelji poginulih i nestalih hrvatskih vitezova osim posljednjeg zapovjednika brigade Branka Borkovića Mladog Jastreba uputili su gradonačelnik Vukovara Ivan Penava, župan vukovarsko-srijemski Božo Galić, ministar branitelja Predrag Matić i izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Ante Deur.

U govorima su pozvani svi na jedinstvo, koje nam je toliko potrebno, te nužnost društva da poštuje žrtvu hrvatskih branitelja i svih onih koji su se borili za samostalnost Republike Hrvatske.

U sklopu programa obilježavanja, uzvanici su zajedno posjetili i spomen sobu 204. vukovarske brigade u Memorijalnom centru Domovinskog rata.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »