Izložba „Naši očevi“ u Petrinji

Članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice sisačko-moslavačke županije organizirali su izložbu fotografija „Naši očevi” u podrumskom dijelu Galerije „Krsto Hegedušić” u Petrinji.

Ova emotivna izložba održana je petu godinu za redom, a posvećena je svim poginulim, nestalim i umrlim hrvatskim braniteljima Domovinskog rata. Prije otvorenja prikazana su dva kratkometražna video spota koji prikazuju strahotu Domovinskog rata u Petrinji, a nastali su u suradnji s Goranom Brebrićem.

„Ne želimo i ne možemo dozvoliti da se naši očevi i braća zaborave, a ima tu i majki koje su također bile u vojsci i koje više nisu žive. Već je prošlo 20 godina od Domovinskog rata i nastojimo da se stvari iz rata ne zaborave jer se to ne smije zaboraviti. Prevelike su tu žrtve, trud, suze i bol te je dana prevelika patnja za današnju našu hrvatsku i za našu slobodu da bi se to sve moglo zaboraviti.”, izjavila je predsjednica Udruge Božena Mikulić koja je otvorila izložbu.

Svoje mjesto na izložbi su našli: Štefanija i Marijan Borošić, Vlado Kardaš, Ivica Bobinac, Darko Levanić, Đuro Pavičić, Marinko Mihelić, Ivo Kožuh, Ivan Ščrbak, Andrija Knežić, Ivan Pleša, Ivan Čaušević, Ivan Hrnčević, Josip Golubović, Zdravko Marinović, Darko Brkiš, Đuro Lovreković, Tomo Pereković, Nikola Lokner, Drago Ivanović, Stjepan Šmisl, Mirko Medved, Zdenko Grgec, Marijan Pečirko, Mladen Lovreković, Marijan Dražetić i Stjepan Čaušević.

Izložba „Naši očevi” otvorena je povodom „Dana sjećanja 1991.- 2015.” na poginule, nestale i umrle hrvatske branitelje i civilne žrtve grada Petrinje u Domovinskom ratu, te razaranje našega grada u rujnu 1991. godine. Na otvorenju izložbe bila je i zamjenica gradonačelnika Svjetlana Lazić te Darko Dumbović, predsjednik Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Petrinje.

Izvor: portal53.hr

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano