Memorijalni koncert za Branimira Vugdeliju u Sinju

bv1
bv1

bv1Prijatelji i publika memorijalnim koncertom odali počast Branimiru Vugdeliji, sinu poginulog hrvatskog branitelja iz Domovinskog rata. Posebno emotivno je bilo među publikom vidjeti njegove prijatelje iz Udruge s kojima je dijelio istu sudbinu, drugu djecu poginulih hrvatskih branitelja.

8. memorijalni koncert ”Umjetnost nikad ne prima svijet kakvim ga je našla, niti ga ostavlja takvim”, misao je koju je izrekao veliki pjesnik, Tin Ujević. Ove riječi potvrđuju nam se kroz lik i djelo Branimira Vugdelije. Dokazalo se to i sinoć na osmom po redu, memorijalnom koncertu u čast prerano preminulog glazbenika, frontmana i pjevača sinjskog benda Embrio.

Na košarkaškom igralištu u Sinju kao i ranijih godina, okupilo se mnogo prijatelja, sumještana, kolega glazbenika i ostalih štovatelja talenta neprežaljenog glazbenika, kako bi mu odali počast i očuvali sjećanje na njegov rad.

Mada se čini da je tisućama milja daleko, Brane je ove večeri bio blizu. Bio je tu, na platnu iza stagea, na zidu na kojem su se vrtile projekcije njegovih nastupa, na tiskanim majicama, ali najvažnije, bio je i ostat će živ kroz svoju glazbu u mislima i srcima ljudi, koji nikad neće dozvoliti da iščezne sjećanje na ovog osobitog čovjeka i glazbenika.

Počivao u miru Božjem!

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano