2. susreti djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja u Sinju

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Podružnica Splitsko-dalmatinske županije, bila je 15. i 16. kolovoza 2015.g. domaćin 2. Susreta djece poginulih i nestalih HB-a Domovinskog rata RH.

U vremenu velikog događanja u Sinju gosti iz Zagreba, Koprivnice, Petrinje, Makarske, Našica, Nove Gradiške i drugih gradova Lijepe naše sudjelovali su na 2. Susretima djece poginulih i nestalih HB-a Domovinskog rata u organizaciji Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, podružnica Splitsko-dalmatinske županije. Sudionici Susreta okupili su se oko 12:00 h kod konja na Alkarskom trkalištu odakle su zajedno krenuli u zajedničke prostorije Udruge roditelja, udovica  i djece poginulih HB-a  na kratko druženje uz razgledavanje slika poginulih HB-a s područja grada Sinja i Cetinske krajine te fotografija o izvršenim projektima tijekom rada Udruge. Nakon kratkog odmora zajedno su  krenuli u  Park poginulih HB-a gdje su položili vijenac i zapalili svijeće uz Molitvu za poginule HB-e Sinja i Cetinske krajine  kao i za sve poginule, nestale i umrle HB-e Domovinskog rata RH.  Nakon polaganja vijenaca sudionici Susreta su imali zajednički ručak u restoranu ¨DALMACIJA ¨ u kojem su bili i smješteni . U 18:00 h sudjelovali su u procesiji i na Sv. misi na blagdan Velike Gospe.

16.08.2015. g. u 9:30 h okupili su se  u prostorijama Udruge  odakle su posjetili  i velebno zdanje tek otvorenog  Alkarskog muzeja, Kamičak i druge znamenitosti grada Sinja. Predstavnici Udruge sa suradnicima potrudili su se da zadnji dan boravka nakon  obilježavanja sjećanja na sve poginule, nestale i umrle HB-e Domovinskog rata RH i duhovne obnove proteče u opuštenijem ozračju. Sportske aktivnosti započeli su vožnjom čamcima niz Cetinu od Panja do Hana. Zajednički ručak  i druženje nastavili su na poligonu BZ PATRIOT gdje su im se pridružili ostali članovi splitsko-dalmatinske podružnice uz razgledavanje spomen zbirke naoružanja iz Domovinskog rata, vožnju bagi vozilima, aersoft natjecanju i jahanju na konjima.

Ovaj projekt  financiran je sredstvima Ministarstva branitelja RH i Splitsko-dalmatinske županije, te im ovim putem i zahvaljujemo!

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano