Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja obilježen u Našicama

Povodom proslave Dana pobjede, Domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Našicama su ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska predstavnici Grada, gradski vijećnici, predstavnici raznih udruga i ustanova koji djeluju na području Našica kao i mnogi građani položili vijence i upalili svijeće.

Župnik i gvardijan fra. Zoran Bibić izmolio je molitvu za sve poginule i umrle hrvatske branitelje, dok se prigodnim riječima okupljenim obratio predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić.

„Grad Našice se na današnji dan ponovo prisjetio žrtava, ali i svih događanja prije 20 godina. To je jedna tradicija koju Grad Našice redovito njeguje i obilježava kao što i priliči. I ove godine kao i proteklih do sada polažemo vijence i palimo svijeće za sve one koji danas nisu sa nama, a koji su dali svoje živote u stvaranju naše nezavisne Republike Hrvatske. To je i doba kada se prisjećamo velike pobjede, ali i velikih žrtava koje su uložene u takvu jednu pobjedu. Ovim putem još jednom čestitamo svim hrvatskim građanima Dan pobjede, Dan hrvatskih branitelja kao i Dan zahvalnosti za domovinu Hrvatsku.“

Za kraj predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić posjetio je sve prisutne na veliku proslavu u gradu Kninu, koja će uostalom biti i centralni događaj današnjeg dana u Republici Hrvatskoj. Na tu jubilarnu i iznimno važnu proslavu otišlo je i izaslanstvo iz Našica gradonačelnik Krešimir Žagar i dogradonačelnik Stjepan Pintarić.

Izvor: nasice.com 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »