6. Memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Dubrovnik

Dana 1. kolovoza 2015. godine, dok se Vukovar još uvijek budio, sa mjesta masovne grobnice na Ovčari, krenuo je 6. Memorijalni biciklistički ultramaraton Vukovar-Dubrovnik. U njemu svake godine ponosno sudjeluje i član naše Udruge Krešimir Šimić – Šima. Njegov glas daleko se čuje, kroz poeziju kojom dira i najtvrđa srca, kroz njegova djela koja u svakome bude ponos i kroz njegov lik, kroz kojeg uvijek vidimo hrabrost njegovog oca koji je s istim takvim ponosom stao na branik svoje Domovine, za koju je i život dao.

Ultramaraton organizira Udruga Slavonsko-Brodski biciklist, a ove godine nosi i posebne emocije jer se 5. kolovoza obilježava 20. obljetnica vojno-redarstvene akcije „Oluja“. Bicikliste su kod spomen obilježja na Ovčari ispratili dogradonačelnik grada Vukovara Marijan Pavliček i predsjednik Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata Igor Gavrić.

Nakon polaska sa Ovčare, biciklisti su se poklonili svim poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru.

Ovi hrabri i srčani ljudi na svojem putu dugom 1050 kilometara stat će u mnoge hrvatske gradove, pokloniti se hrabrim vitezovima koji su živote dali za našu slobodu, za One bez kojih ne bi bilo niti nas. Dočekajmo ih, pružimo im ruku, zajedno se poklonimo. Neka ih Božji blagoslov prati na njihovom putu, neka nose ponos diljem Lijepe naše.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano