Održana 6. memorijalna regata na Cetini

19. srpnja 2015. godine održana je 6. memorijalna regata na Cetini u organizaciji Udruge maloljetnih dragovoljaca Domovinskog rata Splitsko-dalmatinske županije, te suorganizaciji drugih braniteljskih udruga. Na regati su sudjelovali i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Splitsko-dalmatinske županije.

Cetinom je plovilo oko 80 plovila s tristotinjak sudionika svih uzrasta. Ovo lijepo športsko okupljanje posvećeno je poginulim i umrlim hrvatskim braniteljima, a ovoga puta s posebnim sjećanjem na rano preminulog sinjskog gradonačelnika prof. Ivicu Glavana. Gradonačelnik Glavan bio je veliki čovjek, zaljubljenik u športska zbivanja s posebnom brigom prema hrvatskim braniteljima, kao i sudionik svih dosadašnjih zbivanja na Cetini.

Regata je održana pod budnim okom organizatora i HGSS-ovih djelatnika zbog ekstremnih klimatskih neprilika, koje su srećom prošle bez posljedica. Nakon uputa za plov ispred organizatora regatu je otvorio dožupan SDŽ prof. Luka Brčić, naglasivši važnost ovakvih manifestacija i brigu za one kojima sve dugujemo, a to su hrvatski branitelji.

Ciljna linija je bila kod otočića Despotuša gdje se objedovalo i osvježilo pod šatorom. Posebnu zahvalu za ovo športsko događanje uputili su županijski pročelnici od kojih su neki po prvi put uzeli vesla i okušali cetinske brzace.

Izvor: ferata.hr

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano