Dan državnosti Republike Hrvatske

Povodom Dana državnosti, 25. lipnja 2015. godine u Zagrebu, predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović održala je svečani prijem na kojem su nazočili brojni predstavnici političkog,  javnog i kulturnog života, pravosuđa, Oružanih snaga, članovi diplomatskog zbora, predstavnici vjerskih zajednica, nevladinih organizacija, gospodarstva i medija.

Ispred Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata na prijemu je bio dopredsjednik Udruge Boris Herman, koji je još jednom čestitao izabranoj predsjednici, poželio joj sreću u budućem radu, te ukratko predstavio rad Udruge.

U svom govoru, predsjednica je naglasila važnost današnjeg datuma za Republiku Hrvatsku, ali i izrazila zahvalnost svim hrvatskim braniteljima branili i stvarali slobodu i neovisnost naše Domovine i naroda. Također je spomenula problem sve većeg odlaska mladih, obrazovanih ljudi iz Hrvatske; na državi i njezinim predstavnicima je da se pobrinu osigurati bolji život svim građanima, te pružiti mladim ljudima priliku za rad i dokazivanje, jer su oni naša budućnost.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano