Sjećanje na Marka Babića

U Vukovaru je 5. srpnja 2015. godine obilježena osma godišnjica smrti pukovnika HV-a Marka Babića. Polaganju vijenaca na grobu pok. Marka Babića na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata nazočili su gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima, predsjednik gradskog vijeća Grada Vukovara Igor Gavrić, izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, gosp. Ante Deur, obitelj pok. Marka Babića, župan Vukovarsko-srijemske županije gosp. Božo Galić sa suradnicima, Koordinacija udruga proisteklih iz Domovinskog rata grada Vukovara, te brojne druge braniteljske i stradalničke udruge sa područja Vukovarsko-srijemske županije.

Nakon polaganja vijenaca, služena je Sveta misa u crkvi Gospe Fatimske u Borovu naselju. Komemoracija je organizirana suradnjom Grada Vukovara i Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata, a održana je kod spomen doma na Trpinjskoj cesti u Vukovaru. Predsjednik Udruge hrvatskih branitelja dragovoljaca Domovinskoga rata i saborski zastupnik Zvonko Milas podsjetio je okupljene kako Babićevo postignuće nije samo ono u obrani Vukovara već da je svoj pečat ostavio i kao jedan od prvih povjesničara Domovinskog rata kada je s prijateljima braniteljima stvorio serijal Heroji Vukovara – jednu od najgledanijih dokumentarnih emisija na Hrvatskoj televiziji.

Izaslanik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović, Ante Deur poručio je ovom prilikom kako je Babić čovjek koji je pokazao što je domoljublje i hrabrost te da predstavlja jednog od najvećih heroja Domovinskoga rata. Ovom je prilikom gradonačelnik Penava istaknuo da legenda Marka Babića živi te da će mu i naši potomci odavati počast zbog doprinosa kojeg je, zajedno sa svojim suborcima, dao u Domovinskom ratu.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano