Dan državnosti obilježen u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji

U povodu Dana državnosti, 25. lipnja, polaganjem vijenaca i paljenjem svijeća kod spomen obilježja poginulim braniteljima u središnjem gradskom parku, te na groblju Borik, Barutani i Lugu predstavnici grada Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije odali su počast svim poginulim hrvatskim domoljubima.

Pridružili su im se predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskoga rata, kao i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnice Bjelovarsko-bilogorske županije, Državne uprave Bjelovarsko-bilogorske županije, vojske, policije i političkih stranaka.

Nakon odavanja počasti poginulim braniteljima, zamjenica župana Đurđica Ištef Benšić otvorila je „ 20. Susrete prijatelja Udruga hrvatskih dragovoljaca Domovinskoga rata“, koje već tradicionalno organizira Gradski odbor Bjelovar i županijski odbor UHDDR- a na Dan državnosti Republike Hrvatske. Riječ je o natjecanju u sportskom ribolovu, šahu, beli i pikadu hrvatskih branitelja koje se održava na ribnjaku  kod Spomen područja Lug u Bjelovaru. Okupilo se oko 500 branitelja iz šezdesetak udruga, a susreti prijatelja kroz godine prerasli su i u središnje obilježavanje Dana državnosti u Bjelovarsko-bilogorskoj županiji.

Izvor: www.bbz.hr

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano