Dan državnosti u Vukovaru

U Vukovaru je 25. lipnja 2015.god. obilježen Dan državnosti. Na Memorijalnom groblju žrtava iz Domovinskog rata u Vukovaru odana je počast svim žrtvama stradalim u stvaranju slobodne, demokratske i neovisne Republike Hrvatske. Vijence je podno spomen obilježja položilo i svijeće upalilo izaslanstvo Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara i braniteljskih udruga grada, Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskog rata VSŽ, Hrvatske vojske, Policije, Udruge udovica poginulih hrvatskih branitelja Vinkovaca te ostalih braniteljskih i stradalničkih udruga. Polaganju vijenaca nazočni su bili i članovi Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata.

Molitvu je za sve poginule i nestale izmolio gvardijan, fra Ivica Jagodić.

Nakon polaganja vijenaca održano je primanje u Palači Srijem, a potom je u Crkvi Svetih Filipa i Jakova održana sveta misa za Domovinu.

U ovakvim prigodama još jednom se sjećamo svih Onih koji su svoje živote dali za samostalnost naše Domovine, za One koji se još uvijek vode nestalima, za Njih upućujemo posebnu molitvu s nadom da će njihove obitelji pronaći put ka istini i nakon duge 24 godine pronaći svoje najmilije.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »