Dan državnosti obilježen u Našicama

Ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska, a povodom Dana državnosti, gradonačelnik Krešimir Žagar, gradski vijećnici, udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Osječko-baranjske županije, predstavnici policije, te udruga koje djeluju na području grada Našica, položili su vijence i upalili svijeće za sve poginule, nestale i preminule branitelje Republike Hrvatske.

U ime svih nazočnih gradonačelnik Krešimir Žagar se prije svega zahvalio Gradskoj glazbi Našice i članicama našičkih mažoretkinja „Dora“ na lijepom glazbenom i plesnom uvodu u svečanost. Na dolasku se zahvalio i predsjedniku gradskog vijeća Josipu Miletiću, zamjeniku gradonačelnika Stjepanu Pintariću, županijskom vijećniku Ivici Čemeu te svim ostalim gradskim vijećnicama i vijećnicima, udrugama proizašlim iz Domovinskog rata te ostalim uzvanicima. Kako je gradonačelnik naglasio, sutra se vraćamo u vrijeme kada su provedeni prvi višestranački izbori i kada je većina hrvatskih građana izjavila da želi neovisnu i slobodnu Hrvatsku. Tog dana, 25. lipnja 1991., hrvatski sabor je ustavnom odlukom o suverenosti i samostalnosti Republike Hrvatske stvorio našu državu. Sjetio se svih poginulih branitelja koji su dali svoj život za našu neovisnost te na strahote i grozote koji smo svi prošli u tom dugogodišnjem ratu. Gradonačelnik je također sve prisutne podsjetio na riječi našeg pokojnog predsjednika Republike Hrvatske dr. Franje Tuđmana, koji je oštro osudio agresiju i nasilje izražene prema Hrvatskoj u tom razdoblju, te na njegov govor o objavi suverenosti Hrvatske čitavom svijetu.

Polaganje vijenaca počelo je minutom šutnje za sve poginule,  nestale i umrle hrvatske branitelje i civile Domovinskog rata. Nakon položenih vijenaca i govora gradonačelnika, uslijedila je kratka molitva za sve branitelje.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano