Dan grada Našica

U petak, 12. lipnja 2015. godine u Našicama je povodom Dana grada u gradskoj vijećnici uoči blagdana svetog Antuna Padovanskog, zaštitnika grada Našica, održana svečana sjednica Gradskog vijeća. Svi uzvanici i prisutni građani uživali su u izvedbi Gradske glazbe Našice i našičkih mažoretkinja „Dora“ koji su uljepšali ovaj svečani trenutak. Nakon toga je ispred spomen obilježja Uskrsla Hrvatska uslijedilo polaganje vijenaca i paljenje svijeća te molitva za sve poginule, nestale i preminule branitelje i sve civile koji su izgubili život u Domovinskom ratu. Isto tako odana je počast i prvom predsjedniku Republike Hrvatske doktoru Franji Tuđmanu.

Vijence i svijeće za sve poginule, nestale i umre hrvatske branitelje i civile položili su predstavnici Grada Našica, županije Osječko-baranjske, predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata među kojima su bili i predstavnici Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Osječko-baranjske županije, kao i brojni drugi građani.

U općinskim prostorijama Gradskog vijeća uslijedila je svečana sjednica, koja je i ove godine započela prigodnim programom, a upriličili su je članovi mješovitog pjevačkog zbora HKD-a Lisinski Našice. Ovu svečanu sjednicu, koja je za razliku od uobičajenih imala svega nekoliko točaka dnevnog reda, vodio je predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić, koji je pozdravio sve prisutne goste, vijećnike i građane.

Prigodne govore održali su gradonačelnik grada Našica, gospodin Krešimir Žagar, posebni savjetnik predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar – Kitarović za ustavno-pravna pitanja Vladimir Šeks, te Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić.

Osim vijećnika Grada Našica, na svečanoj sjednici nazočili su i gosti iz Argentine i Austrije, točnije članovi obitelji Pejacsevich, predstavnici argentinsko – hrvatske komore u Buenos Airesu kao i saborski zastupnik Tomislav Ivić, predsjednik i potpredsjednik Županijske skupštine Antun Kapraljević i Goran Ivanović. U nastavku sjednice uslijedila su javna priznanja Grada Našica koja su uručili gradonačelnik Krešimir Žagar i predsjednik Gradskog vijeća Josip Miletić. Na samom kraju sjednice dodijeljena je i povelja za počasnog građanina grada Našica koja je ove godine otišla u ruke Marcosu Pejacsevichu iz Buenos Airesa. Gospodin Marcos Pejacsevich se zahvalio u ime svih nagrađenih, te je izrazio veliko zadovoljstvo ukazanom čašću.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano