Molitva za branitelje u Zagrebu

U organizaciji Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata grada Vukovara kod Križa na ušću Vuke u Dunav paljenjem svijeća i molitvom brojni su branitelji, stradalnici Domovinskog rata, čelnici grada i građani dali potporu braniteljima iz Savske 66.

 

Tom prigodom predsjednik Koordinacije Franjo Šoljić istaknuo je kako branitelji i stradalnici ne smiju šutke gledati kako nemilosrdna trenutna vlast nema sluha niti volje za dijalog, ali šalje interventnu policiju na 100%-tne ratne vojne invalide i ponižava hrvatske branitelje. – Svjedoci smo nemilih događaja u Zagrebu, odnosa trenutne vlasti prema braniteljima, postavljanja barikada na Markovu trgu…takav odnos napada na crkvu nije se dogodio niti za vrijeme Tita i to govori kakva je namjera ove vlasti i kako se odnosi prema svom narodu, rekao je Šoljić.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava istaknuo je kako su došli dati potporu braniteljima iz Savske i s Markova trga da vide da nisu sami i da odnos aktualne vlasti prema njima ne nailazi na odobravanje kod većine hrvatskog naroda. – Teško je povjerovati da premijer ima toliko malo razumijevanja i da mu je teško sjesti za stol s braniteljima, ljudima koji su stvorili ovu državu. Vrijeme je da im pokažemo da takav odnos prema braniteljima i vrijednostima iz Domovinskog rata nije u redu, rekao je.

Molitvu je vodio fra Vjenceslav Janjić, župnik župe svetog Josipa Radnika.

Preuzeto sa portala www.hrv.hr

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »