Predstavljanje časopisa Radovi 8/2014 i završetak projekta „Bjelovar i Bjelovarsko- bilogorska županija u Domovinskom ratu“

Zavod za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Bjelovaru i suorganizatori Grad Bjelovar, Bjelovarsko-bilogorska županija, Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – Podružnica Bjelovarsko-bilogorske županije predstavili su u Bjelovaru, 26. ožujka, izdanje časopisa RADOVI ZAVODA ZA ZNANSTVENOISTRAŽIVAČKI I UMJETNIČKI RAD U BJELOVARU br. 8/2014., a u povodu obilježavanja 20. obljetnice akcija Bljesak i Oluja.

Projekt je to koji je započeo još prošle godine, a u cilju da se na znanstveno- stručan način evidentira značaj Bjelovara i Bjelovarsko-bilogorske županije u Domovinskom ratu. U osmom broju časopisa RADOVI objavljeni su radovi sa znanstveno-stručnog skupa koji je održan 26. rujna 2014. u Bjelovaru s temom Bjelovar i Bjelovarsko-bilogorska županija u Domovinskom ratu. Pored domaćina 8. broj časopisa su pozdravili i predstavili također prof. dr. sc. Slobodan Kaštela, glavni i odgovorni urednik, voditelj Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Bjelovaru prof. dr. sc. Vladimir Strugar, urednik, upravitelj Zavoda za znanstvenoistraživački i umjetnički rad Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti u Bjelovaru, akademik Franjo Šanjek, član Predsjedništva Hrvatske akademije znanosti i umjetnosti dr. sc. Jakša Raguž, Hrvatski institut za povijest. U glazbenom dijelu programa nastupila je Klapa Bjelovar.

Izvor: superportal.hr

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano