Humanitarna pomoć Gunji

Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata se od prvog dana uključila u prikupljanje pomoći za obitelji sa poplavljenih područja u Posavini. U vrijeme kada je obiteljima bilo najteže i kada su se tek trebali snalaziti u novim sredinama, članovi naše Udruge su ih redovito obilazili, pribavljali im potrebne stvari i namirnice, osigurali prijevoz kod liječnika i po jednokratnu financijsku pomoć, te prijavu u Crveni križ. Obitelji su se počele vraćati u svoja mjesta i polako graditi iznova svoje domove i u njih okupljati svoje obitelji, te nastavljati normalni život. 


U humanitarnu akciju se također uključila i Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – podružnica grada Zagreba, kojoj je tvrtka Baby center Hrvatska donirala dječje opreme (pelene, odjeća, igračke) u vrijednosti 3000 eura. Donacija je proslijeđena UDPNHBDR podružnici Vukovarsko-srijemske županije da ju osobno odnesu obiteljima u Gunju.

Kako su blagdani doba kada smo svi humani i pomažemo onima kojima je pomoć najpotrebnija, odlučili smo obitelji u Gunji obradovati u vrijeme Uskrsa i njihovoj djeci – budućnosti njihovih mjesta i naše Domovine, donirati opremu. U Gunji je članove naše Udruge primio načelnik Općine, gospodin Hrvoje Lucić, koji se zahvalio našoj Udruzi na pomoći koju smo cijelo vrijeme pružali njegovim mještanima, posebno najmlađima i njihovim obiteljima, kojima će ova oprema puno značiti. U razgovoru s njim saznali smo da je povratak u Općinu Gunja bio izrazito težak za obitelji, mnoge kuće treba graditi od temelja, obitelji još uvijek čekaju pomoć u materijalu.

Život se u Gunju polako počeo vračati, djeca su krenula u osnovnu školu, dječji vrtić nažalost još uvijek ne radi. Stanovnici Gunje su u ovoj prirodnoj katastrofi uvidjeli koliko dobrih ljudi ima i zahvalni su svim obiteljima koji su im ponudili smještaj u svoje domove, pribavljali im potrebne stvari i namirnice, bili im potpora u teškim trenucima.

Ovim putem se žalimo zahvaliti Baby centru Hrvatska koji su donirali opremu najmlađim stanovnicima Gunje. Također se zahvaljujemo i Dječjem vrtiću Vukovar 1 koji su nam omogućili prijevoz njihovim kombi vozilom.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »