Svečana dodjela prostorija udrugama proisteklim iz Domovinskog rata

U Novoj Gradiški je 9. veljače 2015.godine održana svečana dodjela ključeva novih prostorija u Domu hrvatskih branitelja. Ključeve su dobile udruge proistekle iz Domovinskog rata sa područja Nove Gradiške, među kojima je i Udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, podružnica Brodsko-posavske županije.

Ključeve prostorija je na svečanom sastanku uručio gradonačelnik Željko Bigović i dogradonačelnica Ljiljana Lukačević. Sve udruge proistekle iz Domovinskog rata od sada će biti na jednom mjestu u Domu hrvatskih branitelja. Pokrenuti projekt se nastavlja dalje prema dogovorenom planu na koordinaciji udruga i Grada Nova Gradiška. Želja svih sudionika je da na jednom mjestu objedine svoj rad, ideje i planove za budućnost.

Gradonačelnik Željko Bigović sa svojim radnim timom želio je omogućiti svim udrugama  zajednički rad i jedinstvo kakvo su imali i u Domovinskom ratu.  Zahvalio se svima na dosadašnjim aktivnostima, te je ovom prilikom uz ključeve prostorija uručio i pismo upućeno svim predsjednicima i članovima udruga prositeklih iz Domovinskog rata. Naglasio je da će Grad i dalje pomagati udruge prema proračunskim mogućnostima, te da se radi na projektu uređenja fasade Doma hrvatskih branitelja, izmjene krovišta, a također i proširenja Spomen sobe 121. brigade HV-a. „1. travnja će biti punih dvadeset godina kako se poznajemo, kako surađujemo, kako prijateljujemo, stoga je meni ovaj događaj da ste zajedno u Domu hrvatskih branitelja nešto više od plemenite geste Gradonačelnika. Meni je ovo i ostvarenje nekih mojih osobnih snova.“ – riječi su dogradonačelnice Ljiljane Lukačević. Između ostalog izrazila je i zadovoljstvo što će na jednom mjestu udruge moći kroz zajedničke projekte učiti mlade kako se poštuje Domovinski rat i voli Domovina.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano