Izborna skupština UDPNHBDR Sisačko-moslavačke županije

Dana 1. veljače 2015.godine u Petrinji je održana redovna izborna skupština Udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – podružnica Sisačko-moslavačke županije.

Nazočne je pozdravila predsjednica Božena Mikulić, te predložila sljedeći dnevni red:

1. Godišnje izvješće o radu

2. Izbor predsjedništva UDPNHBDR-SMŽ

3. Usvajanje novog Statuta UDPNHBDR-SMŽ

4. Planovi i projekti za 2015.godinu

5. Humanitarna akcija „Samo ljubav nije dovoljna“

6. Razno

 Dnevni red je jednoglasno usvojen.

Predsjednica UDPNHBDR-SMŽ podnosi godišnje izvješće o radu za 2014.godinu. Napominje kako je izrazito zadovoljna da su se planirani projekti realizirali. Tu posebno ističe spomenik od živog cvijeća „Ruka u ruci“ posađen kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima na ulazu u Petrinju, te zbirku pjesama „Možda te pjesmom probudim iz sna“. Promocija zbirke pjesama bila je  u Petrinji, a u 2015.godini trebala bi biti u Sisku, Zagrebu i Vukovaru. Sredstva od prodaje knjige udruga preusmjerava u humanitarne svrhe, kao što su pomoć maloj kući u Petrinji (djeca sa posebnim potrebama), poplave. U suradnji sa rukometnim klubom Petrinja pomažemo mladom rukometašu kojim je otac preminuo. Udruga je u protekloj godini sudjelovala na svim značajnim obilježavanjima u Petrinji, Sisačko-moslavačkoj županiji, županijama gdje imamo podružnice naše udruge, te u Vukovaru na mimohodu „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“.

Slijedi izbor novog predsjedništva UDPNHBDR podružnica Sisačko-moslavačke županije. Na prijedlog članova jednoglasno su izabrani: Božena Mikulić za predsjednicu, Marko Lovreković za dopredsjednika i Kristina Ross za tajnicu.

Predsjednica je nazočnima pročitala prijedlog novog Statuta udruge koji je usklađen sa Zakon o udrugama koji je na snagu stupio 1. listopada 2014.godine. Isti je jednoglasno usvojen. Također, predsjednica se dotakla planova i projekata za 2015.godinu. U planu je uređenje spomen sobe hrvatskim braniteljima u Petrinji, obilježavanje značajnih datuma vezanih za Domovinski rat, sudjelovanje na mimohodu „Vi ste naš ponos – mi smo Vaša snaga“ u Vukovaru, te nastavak promocije zbirke pjesama.

Udruga se uključila humanitarnoj akciji „Samo ljubav nije dovoljna“ za pomoć odjelu pedijatrije opće bolnice Dr. Ivo Pedišić. U akciji sudjeluju sve podružnice udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, te će istu provoditi do 20. veljače nakon čega će predstavnici udruge osobno sve skupljeno odnijeti na odjel pedijatrije.

Nazočnima se ispred grada Petrinje obratila Izabela Žilić koja je pohvalila dosadašnje vodstvo i rad udruge, zalaganje za očuvanjem vrijednosti i sjećanja na Domovinski rat, te istaknula odličnu suradnju sa gradom. Također, naglasila je da je ponosna da je najmlađa udruga u gradu sa skromnim financijskim sredstvima odradila značajne projekte za grad Petrinju i Sisačko-moslavačku županiju.

Ispred udruge udovica obratila se Đurđa Bobinac koja je također pohvalila rad udruge, te odličnu suradnju s njihovom udrugom. Predložila je da se trebamo više boriti za izmjene Zakona o pravima hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i članova njihovih obitelji. Gospodin Tičak ispred MK Veterani Petrinja je naglasio dobru suradnju s njima, te je izrazio želju da se ta suradnja nastavi i nadalje.

Od gostiju nazočan je bio i Antun Pintar ispred HVIDRA-e Petrinja.

Po završetku skupštine održano je neformalno druženje uz domjenak.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano