Svečano obilježen Dan grada Nove Gradiške

U Novoj Gradiški je 8. prosinca 2014.god. obilježen Dan grada. Tom prilikom položeni su vijenci i svijeće kod spomenika poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilima iz Domovinskog rata. Vijenac su položili predstavnici udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – podružnica Brodsko-posavske županije, predstavnici grada, županije, udruga proisteklih iz Domovinskog rata, udruga civilnog i kulturnog djelovanja, te brojni drugi građani.

Održana je svečana sjednica Gradskog vijeća Grada Nova Gradiška u Domu kulture. Osim gradskih vijećnika i čelnika Grada, svečanost su uveličali i brojni gosti, među kojima su bili i hrvatski general Mladen Markač, predstavnici drugih gradova i županija, udruga, društava, brojne osobe iz javnog i političkog života građana.

“U aktivnostima koje smo provodili, projektima koje smo realizirali, zahvaljujem na suradnji mojim zamjenicima, direktorima tvrtki, ravnateljima ustanova i svim suradnicima. Dragi sugrađani, s ovim ponosom i optimizmom još jednom vam čestitam 8. prosinac, Dan grada Nova Gradiška i župe Bezgrješnog začeća Blažene Djevice Marije. Ovogodišnjim dobitnicima javnih priznanja iskrene čestitke. Posebno sam sretan i ponosan što ću povelju počasnog građanina našega lijepoga grada danas uručiti našem ratnom generalu Mladenu Markaču. Ujedno koristim priliku svima vama u ovo blagdansko i adventsko vrijeme zaželjeti čestit Božić, zdravlje, ljubav i svako dobro u novoj 2015. godini”, rekao je na kraju svog govora gradonačelnik Željko Bigović.

Nakon svečan sjednice Gradskog vijeća svi su se uputili u ulicu Zrinskih br. 1 gdje je otvoren Dom hrvatskih branitelja, ono što su svi hrvatski branitelji s novogradiškog kraja željno iščekivali i ono što se ovaj grad koji je podnio veliku žrtvu tijekom Domovinskog rata i zaslužio. “U nadolazećim blagdanima želim vam čestit Božić i sretnu Novu godinu i da nas čuva dragi Bog kako bismo mi čuvali našu Republiku Hrvatsku. Otvaram ovaj Dom, želim da u njemu branitelji pronose istinu o Domovinskom ratu, da bude na čast i ponos i primjerom svima ostalima u Hrvatskoj kako se mora jedan grad i jedna vlast u gradu odnositi prema hrvatskim braniteljima. Neka branitelji uživaju u svom domu”, rekao je prilikom otvorenja general Mladen Markač. Prostoriju bi u ovoj zgradi trebala uskoro dobiti i udruga djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata – podružnica Brodsko-posavske županije.

Nakon svečanosti otvorenja brojni gosti su obišli Dom hrvatskih branitelja, te posjetili Spomen sobu 121. brigade HV.

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »