Susreti članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja


U ponedjeljak, 15. prosinca 2014. godine, u Zagrebu su održani susreti članova obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata i udruga članica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja.

Tom prigodom, na spomeniku Glas hrvatske žrtve – Zid boli, položeni su vijenci i svijeće za sve poginule i nestale hrvatske branitelje. Prigodnu molitvu vodila je majka nestalog hrvatskog branitelja.

Vijence su uz Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja položili i predstavnici grada Zagreba, Ministarstva branitelja, Hrvatskog Sabora, braniteljskih udruga grada Vukovara, udruga 100% invalida Domovinskog rata. Nakon molitve na Zidu boli, okupljeni su se uputili na Krematorij – mjesto zajedničke grobnice neidentificiranih posmrtnih ostataka Kenotaf. Na tom mjestu su također položeni vijenci i svijeće. Polaganju svijeća obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata predvodila je tajnica udruge djece poginulih i nestalih hrvatskih branitelja Domovinskog rata, nakon čega je održana molitva. Polaganju vijenaca na Krematoriju prisustvovali su i predstavnici grada Vukovara i braniteljskih udruga grada Vukovara predvođenih Savjetom branitelja.

Sveta misa zadušnica za sve žrtve Domovinskog rata služena je u crkvi Svete mati slobode na Jarunu, nakon koje je održan prigodni domjenak.

Obilježavanju su bili nazočni i predstavnici naše udruge državne razine i podružnice grada Zagreba.

 

Podijeli ovaj tekst:

Posljednje dodano

Sretan i blagoslovljen Uskrs

Poštovani članovi obitelji poginulih, smrtno stradalih, nestalih i umrlih hrvatskih branitelja i civilnih žrtava Domovinskog rata, hrvatski branitelji, obitelji, dragi prijatelji i suradnici, Nalazimo se

Opširnije »